Unikátní Parkety a Dřevěné podlahy tradiční české produkce / Princ parket / Zprávy / Přírodní oleje Biofa

Zprávy

Přírodní oleje Biofa

07.11.2009

 Dlouho jsme hledali ideální povrchovou úpravu pro naše produkty a konečně jsme ji nalezli. Po dlouhém a náročném testování mnoha produktů známých značek, jsme vybrali německou značku přírodních olejů Biofa. Biofa nás oslovila svojí filozofií přírodních produktů se kterou jsme se ztotožnili. Výsledky z testování produktů Biofa nás přesvědčili o nejlepším možném výběru.

Díky tovární podpoře značky Biofa a vzájemné spolupráci při vývoji olejovaných povrchů máme možnost využívat certifikátu kvality. Produkty označené značkou princ parket & biofa - certified quality of wood design splňují vysokou kvalitu přírodního povrchu s nejlepšími technickými vlastnostmi. Biofa je zaměřena na vývoj a výrobu výhradně přírodních produktů na profesionální úrovni. Nabízí alternativu k produktům chemického průmyslu pro ty z Vás, kteří chtějí žít ve zdravějším prostředí.

Povrchy našich obydlí se dají přirovnat k ochranné slupce, ve které trávíme valnou část našich životů. Stejně jako kůže, či oblečení i tato vrstva potřebuje „dýchat“ a neměla by obsahovat škodlivé látky s negativním vlivem na organismy. Oleje Biofa z přírodních surovin to umožňují - jsou difúzní (mají otevřené póry), díky čemuž se přirozeně redukuje kondenzace vodních par, která má často na svědomí vznik plísní. Přírodní oleje nejsou „jen“ zdravou alternativou ke konvenčním chemickým produktům, mají i výborné vlastnosti, které pomáhají vytvořit příjemné klima a pohodu ve Vašem domově.

 Jaké jsou základní rozdíly produktů Biofa oproti konvenčním materiálům?

  1. nejsou vyrobeny z ropných derivátů (konvenční barvy používají jako plniva PVC, syntetické oleje nebo syntetické pryskyřice)
  2. jsou vyrobeny z obnovitelných surovin (rostlinných produktů – oleje, pryskyřice, vosky) nebo minerálních surovin z přírodních nalezišť
  3. jsou zdravotně nezávadné (neobsahují aromatické uhlovodíky, dioxiny, formaldehyd, trichloretylen a další zdraví škodlivé látky)
  4. používají se pouze takové procesy zpracování, které přirozeně probíhají v přírodě. Nevznikají tedy látky, se kterými by si příroda při rozkladu nevěděla rady
  5. všechny obsažené složky jsou deklarovány v technických listech a lze si ověřit jejich původ 
  6. přírodní oleje, vosky a lazury uchovávají přirozený vzhled ošetřovaného dřeva a poskytují mu optimální ochranu
  7. povrchy jsou odolné otěru a omyvatelné vodou
  8. vyrábí se za minimální spotřeby energie a jejich výroba i používání neznečišťuje životní prostředí

Snažíme se vytvářet produkty Princ parket v rámci dlouhodobě udržitelného rozvoje při dodržení vysokého standardu užitných vlastností. Prostě nabídnout to nejlepší, co lze. Jsme hrdi na to, že díky Biofě se nám to daří a můžeme Vám to garantovat s opravdu čistým svědomím.

biofa_vyroba1
biofa_vyroba2
biofa_vyroba3